lauantai 5. tammikuuta 2013

Yes There Were the Messy Ones

  •  Perjantai täynnä pohdintaa. Luvassa kuitenkin kaikkea muuta kuin syvällistä. Toisiinsaliittymättömiä kuvia. Postauksen nimi voisi olla kliseisesti 'Vain elämää', jollen kokisi kylmintä mahdollista negatiivisuutta tätä formaattia kohtaan. Se kun on niin positiivinen. Eikö erivarausten pitäisi vetää toisiaan puoleensa? 

 Niin tai näin, olen jotenkin täynnä kaikkea. Käsittäköön kukin miten tahtoo. Yhdeltä kantilta en ole ansainnut kaikkea ihanaa, mitä joululoma oli minulle. Olo oli muutamaankin otteeseen kuin milläkin hemmotellulla kakaralla. Parin ikävämmän joulun jälkeen oli ihanaa tuntea sekä oma onni ja ilo sekä myös lähimmäisten hymyt ja nauru ja toivotukset kaikki heleässä sekamelskassa. Uusivuosi sanalla sanoen 'minulle'. Nautin joka hetkestä. Syytän yleistä ihanuutta.

 Lisäksi olen täynnä tyhjää. Täynnä eksymistä. Onko minulla lupa tähän. Saanko viettää ihanaa aikaa, kun ei ole edes vuotta siitä, mikä tuntui määrittelevän tahtomattani koko 2012 vuoden. Toisaalta löydän muitakin asioita, joiden läsnäolo viime vuonna tuntuu nyt leimalta vain kyseiselle vuosiluvulle. Eivätkä ne liity iloon.
 Täynnä kuitenkin tulevaisuutta. Aika katsoa eteenpäin. Jatkaa. Kävellä oikeasti tien yli. Siinä on suojatie, eikä autoja tule. Luotan siihen. Ja tulevaisuuteen. Tulossahan on jälleen kevät (!!), jota edeltää vielä talvi (!!), uutta ja vanhaa ja ihanaa. Se riippuu minusta. Ei takkuisista hiuksistani, ei pettyneistä jaloista, ei naamioista, eikä valeista. Jälleennäkemisiä, juhlia, hyvästejä, henkilökohtaisuuksia, liisteriä, nukkumista, ylpeyttä, kipua ja kevättä. Sitä kohti.

 

Tarja Malinen: Tyttöjen talossa, Poikien huoneessa; Veistoksia ja valokuvia lapsista. 04.01.2013 viimeistä päivää Varkauden taidemuseossa. Ihastuin. 
minne hautaan kaikuvan metsän, varovasti sinne hiivin
muutun viimeisiksi vuorokauden rytmeiksi
suuntaan ne kohti itää, päästän vapaiksi säteiden päältä
haurastutan selkäni, luovutan haudan seinämiin
kyllästytän kaipuuni ja annan valua pois
seisoa ennen muita sateen katolla, tippua kun kaiut sitä vaativat
Kiitos ♥                                

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Missä mielesi kävi