maanantai 2. toukokuuta 2011

All the white horses had gone ahead

 Onko mulla varaa epäonnistua? Ennen kesää kaikki on saatava valmiiksi. Kaiken jälkeen pelkkä ajatuskin häviöstä ja luovuttamisesta ei tule kuuloonkaan. Vappuna fiilis kattoon. Kaikki pitäisi unohtaa. Silti unelmat jäävät toteutumatta. Taivas haluaa kaataa lunta ja minä odotan ovella josko se päästäisi minut sisään. Ja matka jatkuu eteenpäin pimeydessä. Katulamput eivät pala ja reiteni ovat tunnottomat. Muistan naurun hetkiä illan ajalta ja painaudun tyynyä vasten. Eivät kai prinsessatkaan piirrä saksalaisia sukellusveneitä?


 Mulle kerrottiin, ettei mua hyväksytä. Kognitiivinen dissonanssi: sanotaan ja toimitaan omien asenteiden tai mielikuvien vastaisesti. Tuntuu ihn hyvältä. Hyväksyä, ettei hyväksytä. Kuinka juoksette kiljuen ulos, hyppäätte hetken hurmassa lämpimän kevään jääkylmään järveen. Hukutatte muiden murheet allenne ja manaatte järven kylmyyttä. Nauran ja annan olla. Vedän ystävääni kädestä. Ote lipeää ja hän hyppää perään. Suljen silmäni ja hän on poissa. Voisitko lopettaa nauramisen? 
  Pe: lähden käymään torpalla. Tanssahtelen keinonahkatakissani ympäri huonetta. Vedän huivia kaulaani ja kuulen oviellon soivan.
   La: avaan oven. Lähdemme ajamaan kohti vappua. Tanska häviää. Juhlimme myöhään  yöhön ja tulen luoksesi yöksi. Aamulla hymyilen.
  Su: mietin päivääni. Herään luotasi. Hymyilen väsyneesti ja ajan kotiin. Lunta sataa hiljaa harmaaseen kevätpäivään. Lähden illalla kohti arkea. Minut yllätetään. Juhlimme vappua. Loppunutta vappua; alkanutta iloa. 
   Ma: herään. Herään uudelleen. Lähden koululle. Syömme yhdessä. Pääsykokelaitten nauru. Ostan persikoita ja banaaneja. Tulette käymään, mutten löydä tarvitsemaanne. Näkymä on kuin passikuvasta.

 Toivottavasti kaikilla oli yhtä kiva vappu kuin minulla! :----)

2 kommenttia:

  1. Kirjotat tosi ihanasti. :) Kuvat myös piristivät ja näkee, että teillä oli hauskaa!

    VastaaPoista
  2. Violet: voi, kovin paljon kiitoksia! Kivaa, jos tykkäsit (:

    VastaaPoista

Missä mielesi kävi