lauantai 14. huhtikuuta 2012

Princess Diaries


Kevätsade on yllättänyt minut lauantaiaamuna. Sen saattelemana seurasin värikkäiden sateenvarjojen liikehdintää. Sen saattelemana talsin itse suojattomuuttani valuvin latvoin Taikkarin kirpparille ja takaisin. "Itke vaan; ei kukaan huomaa sitä tässä säässä."

Perjantaina hymyjä ovellani. Haleja, joissa uin muutamaan otteeseen illan aikana. Ensimmäistä kertaa teen vohveleita. Skonsseja, jotka ovatkin muffineja. Punaiset ruusut ja karsimatonta rairuohoa. Sitten yhdet. Kohta toiset, kolmannet ja neljännet. Vielä viidennet ja kuudennet. Kenkäparit eteisessä. Ja ne kaikki tulivat, koska pyysin.
  Omahyväisyyttäni halusin juhlistaa itseäni. Kahdeksaatoista vuotta, jotka viikko sitten täyttyivät. Sen innoittamana luulin, että voin tehdä mitä lystään ja järjestin jekkukestit. Kestit, joiden teejuopottelu vaihtui alkumaljaan, simaan ja mustaan juomaan, joka nimettiin koksaksi. Eli varsinaista. Varsi ja naista. Kuten nimeltämainitsematon kissa koristamassa suklaamunan kuorta ja sisältöä. Kohokohtana tietenkin kortit. Ja minä kun luulin, että syntymäpäiväni oli jo. 


On Doris, Ballerina, raparperipiirakka à la Venla. Fazer ja Pirkka. Vaihtelevasti vohveleitakin. On Henna, Venla ja Hertta. On Riina, Saimi ja Reetta. Jokaiselle jotakin, jokaiselta jotakin.
 Aamiaiseksi prinsessakakkua ja kuohuviiniä. Olenhan prinsessa ja pahemman kerran halailtu sellainen. Mutta onnellinen.

Tätä olen toivonut. Valehtelematta jo viisi vuotta. Maailman ihanin tyttö. Kiitos mummi.
Siellä valoa, mistä olen etsinyt. Pastelliliidut, kirjekuoria ja vähän vielä tiskiä.

Se marssii kohti minua. Loppumatkasta tunnen jo riemua, kun se valuu poskillani. Askel lähempänä ja askel kauempana. Tulossa on Tukholma, ehkä pääkaupunkiseutua, viimeinen jakso ja tanssiesitys. 

Menninkäinen. Taivuttelee nilkkojaan ja oikoo ranteitaan. Koko talven hän on nukkunut talviunta. Hieroo unisia silmiään kuin veturi lapsuudesta. Kun sataa, ei hievahda. Pystyn laskemaan jokaisen pisaran lasittuneesta katseesta. Se kaikuu ja vielä sekuntien päästäkin voin erottaa kaukaisia häivähdyksiä äskeisestä. Tyttö, joka rakastaa kevättä. Joka rakastaa tähtiä. Joka ei kasva isoksi. Jolla kortteja pinoksi.


Oi! Ja Bon anniversaire Kalevi ♥

 Merci beaucoup à tous ♥

4 kommenttia:

 1. Aivan hurmaava postaus ja hyvin kauniita kuvia! :3 Paljon onnea myös synttäreiden johdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon sinulle! Myös erittäin hurmaava ja ihanan piristävä kommentti (:

   Poista
 2. Törkeen siisti toi maalaus :)

  VastaaPoista

Missä mielesi kävi